Tillbaka till skolbänken | mamma till Melody & Charlize
Frida Andersson

mamma till Melody & Charlize

Annons

Tillbaka till skolbänken

För ca en vecka sedan fick jag ett mejl att jag kommit in på en utbildning här hemma. Nu kanske ni tycker att detta är helt galet då jag har mått dåligt och fortfarande gör det. Men mitt mål är inte att vara sjukskriven under en längre tid utan jag tror att det är en förändring i mitt liv som behöver få mig tillbaka. Detta kanske är helt fel, men jag känner att jag måste testa. Funkar det inte så kan man alltid hoppa av, och det kommer jag ha med mig under utbildningen. 

Allt detta kom väldigt plötligt då jag inte hade en aning om att vi hade denna utbildning på hemmaplan. Men det var en vän som tipsade mig om denna utbildning och dagen efter jag pratat med henne tog jag kontakt med stuidevägledaren. Trodde aldrig jag skulle komma in, men fick svar samma dag att det fanns plats kvar. Eftersom det kom väldigt plötsligt så var det mycket som skulle göras innan jag kunde tacka ja, som att prata med jobbet samt kontakta försäkringskassan då jag fortfarande är sjukskriven. Men min arbetsgivare tyckte detta var toppen och efter samtalet med henne blev jag ännu mer motiverad. 

Så igår var min första dag på min utbildning mot ekonomi/redovisningsassistent. Nu tänker säkert mina vänner, VA..? Jag som fullkomligt hatade matte under skolgången. Man tror säkert att ekonomi handlar om just matte, men så är det inte. Utan det är så mycket mer än bara matte, vilket fick mig otroligt lugn då min lärare förklarade detta under gårdagens lektion. 

Första dagen var otroligt nervös då jag inte suttit vid skolbänken på ca 10 år, men nervositeten släppte rätt fort. Jag trodde att första dagen endast skulle vara introduktion men istället så kickade vi igång direkt. Varför vänta? Vi började så smått om att lära oss om vilka bolag som finns, samt vad som skiljer dem åt. Och det känns underbart att äntligen bli tankad med massa kunskap igen. Denna tanke hade jag aldrig under min skolgång, men nu är det helt annorlunda då jag har ett mål. De enda målet jag hade i gymnasiet var att ta studenten. Nu är mitt mål att äntligen få en utbildning, som jag dessutom valt helt själv. 

Utbildning är endast 1 år, därefter vet jag inte om jag kommer fortsätta plugga eller börja jobba. Idag är det hemmastudier då vi endast är i skolan måndagar och onsdagar. Så det gäller att strukturerar upp de dagar vi inte sitter i lektionsssalen. Detta kommer bli så bra, känner det verkligen på mig. Ha en fin dag!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Frida Andersson

Kommentera

  1. Sofia

    Hej!
    Vad spännande med utbildning, stort lycka till! Har du tid får du gärna berätta mer om utbildningen, vart den är, hur man söker osv. Är själv i liknande tankar och bor inte långt ifrån dig, så jag skulle gärna vilja höra mer om utbildningen. Kram

  2. Elin

    Jag blev utbränd hösten 2013 efter att ha varit sönderstressad länge (då var jag bara 20 år drygt). Därefter bestämde jag mig för att börja plugga igen, göra något nytt. Ett år senare kom jag in på utbildningen, en distansutbildning med 1 platsbunden dag i veckan, dessutom i min hemstad. Jag tror utbildningen blev min räddning. Att få tanka mig med nya kunskaper, träffa nya vänner och samtidigt få ladda batterierna hemifrån och inte ha ett jobb att gå till varje dag. Jobbade istället extra några dagar i veckan. Nu är jag snart klar med utbildningen och är väldigt nervös för hur det ska bli att jobba heltid igen, men jag hoppas att det ska funka. Ville bara dela med mig och säga att ta vara på det här året, jag är så så glad över att jag började plugga i “vuxen ålder”. Precis som du säger så var gymnasiet något helt annat. 🙂 STOR kram och LYCKA TILL!

Annons
stats