Tuffa dagar | mamma till Melody & Charlize
Frida Andersson

mamma till Melody & Charlize

Annons

Tuffa dagar

I torsdags hade jag en riktig skitdag. Hela veckan har jag gått med en klump i magen då det hade blivit ett problem på bygget. Fredrik hade tagit ett beslut med både arkitekten och snickaren om hur taket skulle se ut, men tydligen hade de missförstått varandra, så när jag fick se taket på plats så stod jag bara som ett frågetecken.

För det första blev jag ledsen för att ingen hade pratat med mig om det. Jag är inte som Fredrik och svarar JA på något som jag inte kollat upp ca 10 gånger innan jag bestämmer mig. För jag vet att det kostar pengar när man ska ändra sig. Man vill ju att det ska bli rätt från början. Inte nog med att taket blev fel så får jag se att våra pardörrar som vi ska ha inne inte stämmer överens med måtten på vad som finns att beställa. Vi har ju väntat på motgångar och jag trodde aldrig jag skulle ta en motgång så hårt. Man är ju livrädd att pengarna ska springa iväg och att man ska bli tvungen att dra in på något annat. Visst går det säkert att få tag i pardörrar, men då måste man special beställa. Ett par pardörrar i glas är redan rätt dyra så jag vill inte ens veta vad det kan kosta för några som är special beställda.

I vilket fall så bestämde vi möte med snickarna för att gå igenom alla saker. Dock kände jag inte att jag fick min röst hörd och fick aldrig något direkt svar på alla mina tusentals frågor. Så klumpen i magen växte sig ännu större och tillslut brast det.

När Fredrik kom hem så var jag fortfarande inte på humör och de sluta med att snickaren ringde upp mig för att ta tag i dom lösa trådarna. Jag känner mig som en barnrumpa som är allmänt jobbig just för tillfället men jag är väldigt noga med att jag vill ha det som jag tänkt.

Samtalet var precis det som jag behövde för att stenen skulle lossna från bröstet. De hade blivit missförstånd och vi har NU bestämt att han alltid ska ringa mig om det är något. Tycker synd om snickarna faktiskt, för de har inte gjort något fel alls utan de har precis gjort så som vi kommit överens om. Men det har varit brist i kommuntikonen mellan oss och vår arkitekt tyvärr. I vilket fall så fick jag goda nyheter från snickaren och problemet med taket var lättfixat. Även pardörrarna gick att ändra om jag ville det. Dock kommer jag välja en lösning som gör det minst smärtfritt men även att jag blir nöjd. Nu ser vi fram emot en ny vecka! Och vi hoppas västkustvindarna håller sig borta så vi kan få huset tätt. Nackdelen med att bo på kusten!

Fredrik överaskade mig med en fantastisk bukett efter en tuff vecka. Jag brukar inte få blommor så jag blir extra glad när han överaskar mig. Tack!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Frida Andersson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Usch va jobbigt när det blir såna där fel, särskilt på en så stor och viktig sak som ens hus! Men va skönt ändå att det verkar gå att ordna ganska lätt.. Är spännande att följa utvecklingen och jag ser fram emot att se hur det hela blir när det är färdigt 🙂 Fortsatt lycka till med allt runtomkring!

 2. Lisa :)

  Kul att du svarade 🙂 haha ja men det är väl oftast så med oss kvinnor;)… Känner igen det med att ha det slutgiltiga ordet för så är det hos oss också! Jag brukar fråga ifall min sambo tycker något är fint, trots att han säger nej och jag ändå tycker det är fint tar jag det ändå haha!! Hoppas ni får en bra kommande vecka som är fylld med bara massa positiva överraskningar 🙂 många kramar

 3. Lisa :)

  Hej Frida 🙂 jättekul att följa med på era planer och bygge av hus!:D jag skulle också gärna vilja bygga ett hus och få det exakt som man själv vill ha det 🙂 men jag har en fundering, och jag hoppas att du inte tar det fel nu för det är inget dumt menat!!! Men det låter som att det är du som bestämmer allt som gäller husbygget och man får aldrig höra om Fredriks tankar:) eller har ni så lika tankar om hur ni vill ha det fast det är du som bestämmer allt i slutändan?:) kram på dig och ta det inte fel som sagt!!!

  1. Frida Andersson
   Frida Andersson

   Hej! Va roligt att du tycker det 🙂
   Jag tänkte precis på det när jag skrev inlägget att det kändes som att det bara är JAG som bestämmer, men så är det inte! Fredrik är den som tänker på pengar, tar in hantverkare etc. När det kommer till alla val så är vi väldigt eniga. Han har gett mig fria tyglar, men jag tar inga beslut utan honom såklart. Men jag är nog den som tar det sista beslutet!
   Sedan är ju detta min blogg så det blir ju mycket JAG form då ja skriver hur jag vill ha det. Den grejen som vi inte är enade om en är faktiskt färg på taket. Fredrik vill ha svart och jag vet inte. Så vi får se hur det slutar. Men jag tar inga beslut utan hans vilja men oftast är vi eniga som tur är då det är mycket val.

   Nej verkligen inte! Bara roligt att du frågar 🙂
   Kram!

Annons
stats